menu

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Παλιουριά Γρεβενών στις 28-5-2023 (εικόνες-βίντεο)

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα (28-5- 2023) και ώρα 11.00΄ στην Παλιουριά Γρεβενών εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η όλη εκδήλωση έγινε με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

-Έγινε επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία αρκετών κατοίκων  και κατάθεση στεφάνων. 

-Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και κατέθεσαν στεφάνια οι: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Ι. Χατζηζήσης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτριος Κορδίλας,  εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δεσκάτης. 

-Εκτός των παραπάνω κατέθεσαν στεφάνια και  ↴↴↴

ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς κ. Νικόλαος Ευστ. Παπαδόπουλος, εκ μέρους του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλιουριάς «Η Βουνάσα» η κ. Αναστασία Ντατσή και o κ. Χρήστος Δουβεντζίδης, πόντιος δεύτερης γενιάς,

 -Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον κ. Γεώργιο Σεβίλογλου, με θέμα «Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

 -Η χορωδία του Συλλόγου τραγούδησε ποντιακά τραγούδια και  μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τιμή και στη συνέχεια μοιράστηκαν ποντιακά εδέσματα.

-Σημείωση: Ο ομιλητής στο τέλος αναφέρθηκε σε πέντε (5) εικοσάχρονα παιδιά (χωρίς να αναφέρει ονοματεπώνυμα) από το Ζημνιάτσι (Παλιουριά) που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Μικράς Ασίας (1919-1923). Έχω ηθική υποχρέωση να αναφέρω τα ονόματά τους και είναι οι:  Καλτσούνης Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Μέρτζιος Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Ντατσής Γεώργιος του Χρήστου, Τζιουχλιάρας Κωνσταντίνος του Γεωργίου και Τότσκας Γεώργιος του Ευθυμίου.-

opaliouriotis.gr

  Ακολουθούν εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *