menu

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Στον χρόνο που φεύγει

 

Να πας στον αγύριστο, καταραμένε χρόνε 2020. ΄Ησουν ο χειρότερος χρόνος της τελευταίας 100νταετίας. Ρήμαξες την ανθρωπότητα. Ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες ψυχές πήρες, ασυνόδευτες και άκλαυτες. Κι όσους δεν πήρες με τον ιό, τους πήρες με πολέμους. (Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ).  Κανένα άλλο χρόνο δεν ήταν τόσο προκλητικοί οι εξ ανατολών γείτονές μας. Μας έφερες↴↴↴ τις ορδές των λαθρομεταναστών που προσπάθησαν να εκπορθήσουν τα σύνορά μας στο Έβρο και να πλημμυρίσουν τη φτωχή χώρα μας. Βούλιαξες τις παγκόσμιες οικονομίες.  Εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους και πεινούν οι οικογένειές τους. Άπλωσες παντού το φόβο και την αγωνία. Έσβησες τα χαμόγελα από τα χείλη των ανθρώπων και τους φόρτωσες κατάθλιψη. Στέρησες από παππούδες και γιαγιάδες  τη μοναδική χαρά να αγκαλιάζουν και να φιλούν τα εγγονάκια τους. Χάλασες τις σχέσεις των ανθρώπων, που συναντώνται στο δρόμο και κοιτάζει αλλού ο καθένας. Μας στέρησες την επικοινωνία ακόμη και με φίλους που βρίσκονται μακριά μας, που διέκοψαν χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Κατάργησες τις γιορτές και τα πανηγύρια. Πάσχα, Χριστούγεννα  δεν είδαμε. Μας στέρησες τον εκκλησιασμό και τη Θεία Κοινωνία. Πλημμύρες με καταστροφές και θανάτους. Να γράψω κι άλλα? Πολλά τα δεινά….. 

Όλες μας τις ελπίδες εναποθέτουμε στον χρόνο που ξημερώνει αύριο, που εύχομαι στις φίλες και τους φίλους μου, αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα, να μας φέρει ό,τι μας άρπαξε ο παλιός. Υγεία πρώτα κι ύστερα όλα τα  άλλα θα έρθουν.

Υ.Γ. Μία πολύ επίκαιρη ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον  δάσκαλό μου  kandredakis      


1 σχόλιο:

  1. Στο καλό 2020 που έφερες το εμβόλιο και θα σωθούν δισεκατομμύρια ψυχές από την πανδημία που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *