menu

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» «Ο παππούς Whanganui» Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών 14 και 15-7-2024 στην Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου

Η τέχνη είναι ελκυστής μνήμης, ορίζοντα, προβληματισμού, συνέπειας … ένα εξαιρετικό νοήματος θεατρικό στην Ιερά Μόνη Τορνικίου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών με δωρεάν είσοδο σε ένα απίστευτο τοπίο.

Εάν ακούγαμε τη φωνή των ποταμών;

Μάθετε την ιστορία του πρώτου ποταμού στην ιστορία που απέκτησε ανθρώπινα νομικά δικαιώματα. Μας αφορά; Πόσο μάλλον εμάς εδώ στα Γρεβενά!

Ποιος θα προστατέψει τα οφέλη του Αλιάκμονα και του Βενέτικου εάν ήταν ↴↴↴

φυσικά πρόσωπα; Ποιος θα τους ρωτούσε να πούνε τι θέλουν;…Η τέχνη σίγουρα το κάνει ήδη! Σας το προτείνω! S+

Από την περιγραφή του έργου

Σχετικά με την παράσταση

«Ο παππούς Whanganui» αφηγείται το αξιοσημείωτο ταξίδι του ποταμού Whanganui της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος, μετά από 160 χρόνια δικαστικής διαμάχης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως νομική οντότητα στις 20 Μαρτίου 2017. Αυτή η απόφαση-ορόσημο τιμά τους αγώνες των Μαορί, ιθαγενών της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν τον ποταμό ως μια αδιαίρετη και ζωντανή οντότητα από τα βουνά μέχρι τη θάλασσα. Μια μεταμορφωτική παραστατική εμπειρία που εμπνέεται από αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο: την απόδοση δικαιωμάτων νομικού προσώπου σε στοιχεία της φύσης.

Μπορείς να το φανταστείς; Η φύση να ανήκει στον εαυτό της;

(πηγή: Sonia Dimaki)

opaliouriotis.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *