menu

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Παλιουριά Γρεβενών στις 22-5-2022 (εικόνες-βίντεο)

 

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-5- 2022) και ώρα 11.00΄ στην Παλιουριά Γρεβενών εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η όλη εκδήλωση έγινε με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

-Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται δίπλα στην ↴↴↴

εκκλησία, ακολούθησε η εκδήλωση σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται σε προηγούμενη δημοσίευση.

-Έγινε επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία αρκετών κατοίκων  και κατάθεση στεφάνων. 

-Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και κατέθεσαν στεφάνια οι: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Ι. Χατζηζήσης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτριος Κορδίλας,  εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δεσκάτης. 

-Εκτός των παραπάνω κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς κ. Νικόλαος Ευστ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλιουριάς «Η Βουνάσα» κ. Χρήστος Τζαλαμπήρας και η κ. Σοφία Εκουτσόγλου, πόντια δεύτερης γενιάς,

 -Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον κ. Κώστα Ν. Κυριαζίδη συνταξιούχο τραπεζικό - Οικονομολόγο, με θέμα «Ιστορική διαδρομή από τον Πόντο στην Παλιουριά».

 -Η χορωδία του Συλλόγου τραγούδησε δύο ποντιακά τραγούδια και  μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τιμή και στη συνέχεια μοιράστηκαν ποντιακά εδέσματα.

 -Λόγω μικροπροβλημάτων της μικροφωνικής συσκευής  του Πολιτιστικού Συλλόγου υπάρχουν μερικές αστάθειες στον ήχο. Εξάλλου τα αναφερόμενα στην ομιλία έχουν την αξία και όχι η ποιότητα του ήχου.-

 Ακολουθούν εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση.

 opaliouriotis.gr
































Ακολουθεί το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *