menu

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Εσπερινός και Αγρυπνία στην Ευαγγελίστρια (Μπουνάσια) (24-3-2019)

-Πραγματοποιήθηκε Εσπερινός και Ιερή Αγρυπνία στη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μπουνάσια παραμονή του εορτασμού της μονής (24-3-2019). 
-Το μοναστήρι από την εγκατάλειψή του (1935) ανήκει ως μετόχι στη Μονή του Οσίου Νικάνορα (Ζάβορδα).
-Τον εσπερινό και αγρυπνία πραγματοποίησε η Αδελφότητα της Ζάβορδας (Νικάνορα) με Ηγούμενο τον κ.κ. Σεραφείμ. Έφεραν για ↴↴↴
προσκύνηση την κάρα του Οσίου Νικάνορα και την θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού (της μονής Ευαγγελίστριας) που φυλάσσεται στη Ζάβορδα.
-Κάτω από το φως των αστεριών και των κεριών σε κλίμα κατάνυξης άρχισε άρχισε στις 19.30' ο εσπερινός, ακολούθησε αρτοκλασία και στη συνέχεια η αγρυπνία.
-Ο Δήμος Δεσκάτης διέθεσε μικρό λεωφορείο που μετέφερε πιστούς. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου έφερε αρκετούς και με τα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα. Η νυχτερινή διαδρομή με ασφάλεια πλέον ήταν φανταστική διότι ο ξάστερος ουρανός και η ορατότητα βοηθούσαν να φαίνονται όλα τα χωριά της  περιοχής.
-Η έγκριση για μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος στη μονή, όπως μας γνώρισε ο Ηγούμενος, παρόντος και του δημάρχου Δεσκάτης, σίγουρα στο μέλλον θα προσελκήσει κάποιες ψυχές να μονάσουν στο ιστορικό αυτό μοναστήρι.
-Οι βυζαντινές ψαλμωδίες των μοναχών, ο λιγοστός φωτισμός από τις καντήλες και τα κεριά, η κατάνυξη και το υψόμετρο (1.000 μ. - έβλεπες τ' άστρα τόσο κοντά  !!!)  σε γαλήνευαν.


ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ 

opaliouriotis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *