menu

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Παλιουριά Γρεβενών (19-5-2018) - Εικόνες - βίντεο

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο (18-5- 2018) και ώρα 11.30΄ στην Παλιουριά Γρεβενών εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η όλη εκδήλωση έγινε με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.
-Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας ↴↴↴
στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία, έγινε επιμνημόσυνη Δέηση στην οποία χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Νικάνορα (Ζάβορδα) κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία αρκετών κατοίκων.


-Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνια οι: ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος, εκπρόσωποι Αστυνομίας - Πυροσβεστικής, ο προϊστάμενος Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Παλιουριάς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλιουριάς "Η Βουνάσσα".  

-Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η χορωδία του Συλλόγου τραγούδησε ποντιακά τραγούδια που σχετίζονται με την γενοκτονία.

-Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον κ. Θωμά Αλεξιάδη,  Διδάκτωρα του Α.Π. Θεσσαλονίκης, με θέμα «Το νεοτουρκικό κίνημα και ο κεμαλικός διωγμός  στην περιοχή  Ευπατορίας  (Έρπαα) - Νεοκεσάρειας - Αμάσειας»

-Μετά το πέρας της εκδήλωσης  μοιράστηκαν στους παρευρισκομένους ποντιακά εδέσματα τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε τάπερ.-

-Πρόσφεραν στο Σύλλογο για την παρασκευή των εδεσμάτων: Το γάλα ο κ. Παπακωνσταντίνου Ηλίας, το τυρί ο κ. Χατζηζήσης Λάμπρος (Δεσκάτη), το ζυμάρι ο κ. Κομμάτας Ιωάννης (Δήμητρα)  και το λάδι η κ. Λαζίδου Κορνιλία. 

-Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες - βίντεο και η ομιλία από την εκδήλωση. 

opaliouriotis.gr






























Βίντεο με τα τραγούδια



Ακολουθεί η ομιλία








1 σχόλιο:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *