menu

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ανάμεσα στους πρώτους το ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Pierce στην Αθήνα! - Βίντεο

Ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Δεσκάτης μία από τις 15 νικήτριες ομάδες στον εθνικό τελικό του κορυφαίου διεθνούς  Διαγωνισμού Διοίκησης και  Επιχειρηματικότητας «Young Business Talents 2016-2017» που πραγματοποιήθηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Pierce στην Αθήνα στις 22
Απριλίου.
Σπουδαία διάκριση για το Επαγγελματικό Λύκειο Δεσκάτης αλλά και για το νομό Γρεβενών αποτελεί η μεγάλη επιτυχία ομάδας μαθητών του, στον εθνικό τελικό του διεθνούς διαγωνισμού Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας «Young Business Talents 2016-2017» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Pierce στην Αθήνα.   
Η ομάδα μαθητών του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Δεσκάτης, με την
ονομασία BANGDABANK, με την καθοδήγηση της οικονομολόγου καθηγήτριας Δέσποινας Κρομμύδα, αναδείχθηκε  μία από τις 15 νικήτριες ομάδες  των ομίλων, ανάμεσα στις 75 ομάδες φιναλίστ από όλη την Ελλάδα που προκρίθηκαν  στον εθνικό τελικό του κορυφαίου  Διαγωνισμού.

Το ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης πήρε μέρος για 2η συνεχή χρονιά στον Διαγωνισμό «Young Business Talents 2016-2017» ο οποίος υλοποιείται με τη χρήση του προηγμένου λογισμικού εκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης γενιάς Praxis MMT. Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής αποτελεί την πιο σύγχρονη και καινοτόμα διδακτική πρακτική, καθώς συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και  χρησιμοποιείται διεθνώς από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια, επιχειρηματικές σχολές και πρωτοπόρες εταιρείες για την εκπαίδευση στελεχών στον τομέα της επιχειρηματικότητας.
Ο Διαγωνισμός Young Business Talents  που διοργανώνεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και έχει γίνει θεσμός. Παράλληλα πραγματοποιείται  στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, και για πρώτη φορά φέτος στο Μεξικό με πάνω από 20.000 συμμετοχές μαθητών Λυκείων.

Στο διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τον Νοέμβριο 2016 έως το Μάρτιο 2017, πήραν μέρος 3 ομάδες από το ΕΠΑΛ Δεσκάτης στις οποίες συμμετείχαν οι παρακάτω 12  μαθητές:
1η ΟΜΑΔΑ με το όνομα “TOP_4”
1.     Βελώνης Αναστάσιος              
2.     Γκατζηγιάννης Δημήτρης       
3.     Τσιώρας Νικόλαος                               
4.     Σέμπρου Αποστολία                
2η ΟΜΑΔΑ με το όνομα “BANGDABANK” που προκρίθηκε στον τελικό
5.     Κομμάτας Παναγιώτης         
6.     Τσιγάρα Ιωάννα                       
7.     Παπαντώνης Νικόλαος          
8.     Σακαβάρα Κωνσταντίνα         
3η ΟΜΑΔΑ με το όνομα “TEAM_BEE”
9.     Σγούρου Αντιγόνη                    
10.            Κρίκος Γεώργιος                             
11.            Ρέντας Χρήστος                            
12.            Ασκητής Αργύρης                          
Στο  διαγωνισμό,  οι ομάδες δημιούργησαν τη δική τους εικονική επιχείρηση και
διαγωνίζονταν μεταξύ τους διοικώντας τη καταστρώνοντας τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια. Οι μαθητές λάμβαναν αποφάσεις για  την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing, τις Πωλήσεις, και το Ανθρώπινο Δυναμικό της επιχείρησής τους, μαθαίνοντας έτσι τη Διοίκηση Επιχειρήσεων βιωματικά,  με το πιο καινοτόμο διδακτικό εργαλείο.
Επί 4 μήνες, κάθε εβδομάδα, κατέθεταν διαδικτυακά τα επιχειρηματικά τους σχέδια στον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, λειτουργώντας σε συνθήκες περιβάλλοντος ανταγωνισμού όπως και στην πραγματική αγορά, ανταγωνιζόμενοι τις άλλες ομάδες – εικονικές επιχειρήσεις.
Οι 3 ομάδες του ΕΠΑΛ Δεσκάτης διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 795 ομάδες συνολικά από όλη την Ελλάδα στις οποίες συμμετείχαν 2.517 μαθητές από ιδιωτικά και δημόσια γενικά και επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Δεσκάτης κατάφεραν να ολοκληρώσουν τους ημιτελικούς γύρους του διαγωνισμού και αποδείχτηκαν επιχειρηματικά ταλέντα με την  ομάδα BANGDABANK  να συγκεντρώνει μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στο διαγωνισμό και να παίρνει την πρόκριση στις 75 καλύτερες ομάδες στον εθνικό τελικό.
Οι μαθητές Κομμάτας Παναγιώτης, Παπαντώνης Νικόλαος, Σακαβάρα Κωνσταντίνα και Τσιγάρα Ιωάννα, με τη συνοδεία της καθηγήτριάς τους Δέσποινας Κρομμύδα, έζησαν τη συναρπαστική εμπειρία του Εθνικού τελικού Young Business Talents 2016-2017 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος- Pierce στην Αθήνα στις 22 Απριλίου.
 Διαγωνίστηκαν ανάμεσα στους 300 καλύτερους μαθητές από όλη την Ελλάδα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων,  καταθέτοντας τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε τρεις γύρους όπου και στους τρεις αναδείχθηκαν νικητές στον όμιλό τους,  αποσπώντας το Δίπλωμα Πιστοποίησης και συμβολικό χρηματικό βραβείο 200 ευρώ.
Με επιμονή, γνώσεις, σωστή καθοδήγηση, συνεργασία και τόλμη απέδειξαν ότι όταν δίνονται οι ευκαιρίες, τα σχολεία της περιφέρειας μπορούν να λάμψουν και να αναδείξουν ταλέντα!

Θερμά συγχαρητήρια από το Σύλλογο Διδασκόντων και όλους τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Δεσκάτης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *