menu

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Πρώτη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Παλιουριά με ποδηλατοβόλτα

-Πρώτη  ημέρα σήμερα (9-8-2016) των 4ήμερων εκδηλώσεων στην Παλιουριά  που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παλιουριάς με την ποδηλατοβόλτα  από την πλατεία του χωριού  μέχρι την Ι.Μ. Παναγίας Τορνικίου και επιστροφή.
-Η συγκέντρωση - αναχώρηση έγινε τις 19.00 από την
πλατεία του χωριού. Κατευθύνθηκαν προς την έξοδο του χωριού και ακολούθησαν τον περιφερειακό δρόμο από το γήπεδο και συνέχισαν την παραπάνω διαδρομή.
-Έφτασαν στην Μονή Παναγίας Τορνικίου, μοιράστηκαν νερά, σάντουιτς και  εδώ πρέπει να αναφέρω ότι είναι η Μονή, που για τις ανάγκες της ΔΕΗ και στην πραγματοποίηση της νέας λίμνης Ιλαρίωνα, μεταφέρθηκε 127 μέτρα απόσταση και 27 μέτρα υψομετρικά. 
-Μετά την διακοπή άρχισε η επιστροφή με την ίδια διάθεση, διέσχισαν το χωριό Παναγιά και αφού πέρασαν τη γέφυρα κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του χωριού όπου τους περίμεναν κάτοικοι με χειροκροτήματα.
-Συγκεντρώθηκαν πάλι στην πλατεία, απ' όπου ξεκίνησαν, με τα χαμόγελα και την ικανοποίηση ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.  
-Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, στην οποία έλαβαν μέρος ποδηλάτες εκτός από την Παλιουριά, την Δεσκάτη με μπροστάρη το Δήμαρχο κ. Καραστέργιο  και την γειτονική Ελάτη. Λήφθηκαν τα αναμενόμενα μέτρα ασφαλείας  και την παράσταση έκλεψαν, ως συνήθως, οι πιτσιρικάδες που ήταν και οι περισσότεροι της παρέας,  αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει !!!
-Ήταν βόλτα  όχι αγώνας και όλοι ήταν νικητές. Στο τέλος δόθηκαν σε όλους τους ποδηλάτες αναμνηστικά διπλώματα και ο τυχερός της ημέρας ήταν ο Κώστας Παπαχρήστος που κέρδισε ένα ποδήλατο που   ήταν προσφορά του συντοπίτη μας Κώστα Παπαδόπουλου.
-Τελειώνοντας έδωσαν ραντεβού στο ίδιο σημείο για αύριο το απόγευμα την ίδια ώρα για τον γύρο της Παλιουριάς.
-Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και διοργανωτές και του χρόνου με υγεία να είμαστε  περισσότεροι !!!
-Ακολουθούν εικόνες από τη διαδρομή και σύντομα θα δημοσιευθεί και βίντεο της ημέρας μετά την επεξεργασία του. 

Επιμέλεια:  Στέργιος Γ. Παλπάνης
opaliouriotis.gr

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *