menu

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η πρώτη βόλτα - βαρκάδα στη λίμνη Ιλαρίωνα - βίντεο !!!!!

-Με καπετάνιο τον "Καλιάκα" (Δημήτρη Παπαδόπουλο) και  ιδιοκτήτη της βάρκας, η οποία διαθέτει όλα τα απαραίτητα
εφόδια, οθόνη διαφόρων μετρήσεων - ενημερώσεων, με δύο ακόμη φίλους κάναμε την παρθενική βόλτα στα νερά της
λίμνης Ιλαρίωνα. 


-Ξεκινήσαμε πιο πάνω από την μεγάλη γέφυρα Παλιουριάς Παναγιάς και κατευθυνθήκαμε προς την μονή του Οσίου Νικάνορα. Η διαδρομή δεν περιγράφεται με λόγια ούτε με το φακό μιας απλής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. 

-Είχε μερική συννεφιά και δεν βοηθούσε να αποθανατίσω, όπως θα ήθελα,  τοπία που συναντούσαμε μπροστά μας αλλά η προσπάθεια και μόνο είναι αρκετή.

-Στην πορεία μας  είδαμε από άλλη οπτική γωνία την Βουνάσσα, την μονή Παναγίας Τορνικίου, περάσαμε από ένα σημείο χωρίς μεγάλη ορατότητα και ξαφνικά αντικρίσαμε το όρος Καλλίστρατο, που στην κορυφή του δεσπόζει η μονή του Οσίου Νικάνορα με το ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στο πιο απόκρημνο σημείο του και κυριολεκτικά μέσα στη λίμνη είναι η σκήτη του Οσίου που κατεβαίνεις από ένα μονοπάτι 365 σκαλοπάτια (περίπου) τα οποία διακρίνονται στις εικόνες. 

-Όταν φτάσεις  κοντά στη σκήτη ένας δέος σε κυριεύει !! και για λίγο μείναμε βουβοί απολαμβάνοντας απλά το τοπίο, το οποίο βέβαια προσωπικά έχω δει και φωτογραφίσει αρκετές φορές από τους γύρο λόφους αλλά  σήμερα ήταν μαγευτικό !! 

-Συνεχίσαμε  την πορεία μας πιο κάτω  μέχρι που αντικρίσαμε την μονή από την βόρεια πλευρά και άρχισε η επιστροφή της βαρκάδας. Κάναμε μια στάση ξανά δίπλα στη σκήτη και όπως φαίνεται στις εικόνες οι εργάτες είχαν ήδη ξηλώσεις τις σκαλωσιές  για να μπορούν οι πιστοί να επισκέπτονται τη σκήτη και σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Ένας από τους εργάτες εκείνη την ώρα ήταν ήδη στο νερό, ζήλεψε και ένας της παρέας (έμπειρος κολυμβητής)  και βούτηξε στα νερά της λίμνης   !!!!  

-Να τονίσω ότι στην επιστροφή απολαύσαμε  περισσότερο την όλη διαδρομή και με αργό ρυθμό φθάσαμε στο τέρμα (προορισμό μας) με τις καλύτερες εικόνες και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας.

ίγουρα στο μέλλον όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες η διαδρομή αυτή με ένα καΐκι θα είναι φανταστική - μαγευτική !!!.

-Οι εικόνες είναι με τη σειρά που έβλεπα στη διαδρομή, κάντε κλικ στην πρώτη εικόνα για καλύτερη προβολή.

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης
opaliouriotis.gr




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *