menu

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αποκαλυπτήρια Μνημείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Παλιουριά Γρεβενών (10-05-2014) - Εικόνες

-Έγιναν σήμερα (10-05-2014) και ώρα 11.00΄ τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Παλιουριά Γρεβενών  ενώ παράλληλα έγινε και η εκδήλωση (της γενοκτονίας), αντί στις ......
19-05-2014, για τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν άδικα . 

-Μετά τη θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου παρευρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί φορείς, Σύλλογοι  και αρκετοί φίλοι από τα γειτονικά χωριά, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου από τον Δήμαρχο Δεσκάτης (Νικ. Μίγκο και πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς  Αθαν. Μπόλλο).

-Το μνημείο  έχει ως παράσταση  άνδρα πολεμιστή, δίπλα η σύζυγος με το παιδί, ο μονοκέφαλος αετός και στην κορυφή η άσβεστη φλόγα. 

-Ανάφθηκε η καντήλα από μικρό παιδί και έγινε η δοξολογία - μνημόσυνο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους παραπάνω φορείς και σύντομοι χαιρετισμοί.

-Τελετάρχης και ομιλητής ο κ. Γεώργιος Σαβ. Σεβίλογλου, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στη ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, τον πολιτισμό του, την γενοκτονία και την εγκατάστασή τους στην Παλιουριά.
-Την γυναικεία χορωδία διηύθυνε ο κ. Κων/νος Νικ. Κυριαζίδης που τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα του πόντου.

-Μετά το πέρας της τελετής προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους ποντιακά εδέσματα και γλυκά.

-Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες από την εκδήλωση - κλικ στην πρώτη εικόνα για άνοιγμα και ακολουθούν οι υπόλοιπες.- 

opaliouriotis.gr



















1 σχόλιο:

  1. Ειναι ιερο χρεος της Ελληνικης πολιτειας να ασκησει πιεση στην Τουρκικη κυβερνηση για την αναγνωριση της γενοκτονιας του ποντιακου Ελληνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *