menu

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Έγιναν τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Μηνά στη Ζάβορδα

-Τελέστηκαν σήμερα (19-9-2015) σε κλίμα κατάνυξης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, τα
εγκαίνια του νέου ναού του Αγίου Μηνά στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορα (Ζάβορδα). ......

-Μετά τον όρθρο (06.30΄) ξεκίνησε στις 08.00΄ η τελετή των εγκαινίων,  όπως προστάζει η Χριστιανική μας πίστη και ακολούθησε αρχιερατική θεία λειτουργία.
-Σε τακτά χρονικά διαστήματα ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στους πιστούς το τελετουργικό με απλά λόγια, δηλαδή πριν προβεί σε κάποια κίνηση π.χ. περιφορά της εικόνας τρεις φορές γύρω από το ναό, γιατί εκκενώθηκε ο ναός,  ότι έπρεπε να τοποθετηθούν και σφραγισθούν στην Αγία Τράπεζα λείψανα μαρτύρων και όχι Αγίων, την όλη διαδικασία του σφραγίσματος, σάβανο, αντιμήνσια,  κλπ.
-Στο συγκεκριμένο ναό τοποθετήθηκαν τα λείψανα των μαρτύρων:  Του Αγίου Μηνά Μεγαλομάρτυρα, του μάρτυρα Γεδεών Καρακοντινού (Άγιον Όρος με καταγωγή από Τύρναβο) και του μάρτυρα Γεωργίου από Τσουρχλί  Γρεβενών (Άγιος Γεώργιος) που μαρτύρησε στα Γιάννενα.
-Εκτός από τον Σεβασμιώτατο, την Αδελφότητα της Μονής, τον Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Δημήτρη Καραστέργιο παρευρέθηκαν και κάτοικοι από την γύρω περιοχή.
-Με το τέλος της θείας λειτουργίας μαζί με το αντίδωρο προσφέρθηκε από τον Σεβασμιώτατο εικονίτσα του Αγίου Μηνά με κομμάτι από αντιμήνσιο ως ενθύμιο και φυλαχτό.
-Μετά την τελετή προσφέρθηκε στους μεν άνδρες φαγητό στην τράπεζα που ευρίσκεται εντός της Μονής και στις γυναίκες, που παρέμειναν έξω λόγω άβατου, καφές και εδέσματα.-

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *