menu

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ανάστατη η Κατάκαλη για δικαίωση ιδιώτη που διεκδικεί τη δασική έκταση

Ανάστατοι είναι από χθες (3/9/2018) οι κάτοικοι της Κατάκαλης Γρεβενών, καθώς πληροφορήθηκαν ότι η δασική και η χορτολιβαδική έκταση του χωριού τους, περίπου 8.000 στρεμμάτων διεκδικείται από ιδιώτες.Συγκεκριμένα μετά από
πληροφόρηση που είχαν, επισκέφθηκαν το Δασαρχείο Γρεβενών, όπου διαπίστωσαν ότι ένας από τους ιδιώτες, που διεκδικεί τη δασική και τη χορτολιβαδική έκταση του χωριού, δικαιώθηκε στη Δίκη που έγινε στις 28 Μαρτίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Γρεβενών.
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2018 και όπως επισημαίνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Θεόδωρος Καραλής, στη Δίκη αυτή δεν κλήθηκε κανείς ως μάρτυρας, παρά το γεγονός ότι τόσο η Τοπική Κοινότητα Κατάκαλης όσο και ο Δήμος Γρεβενών, έχουν έννομο συμφέρον.

Η συγκεκριμένη δασική και χορτολιβαδική έκταση χρησιμοποιείται από τους κατοίκους, είτε για την ξύλευση για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων το χειμώνα, είτε ως βοσκότοπος από τους κτηνοτρόφους.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των κατοίκων, στην οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί Νομική κάλυψη, τόσο από το Δήμο Δεσκάτης όσο και από δικηγόρο που οι ίδιοι θα ορίσουν ώστε να παραστεί στη νέα Δίκη που θα γίνει στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στις 7 Νοεμβρίου 2018, καθώς το Δασαρχείο Γρεβενών άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία δικαιώθηκε ένας από τους ιδιώτες που διεκδικούν την έκταση.
Παράλληλα η συντονιστική επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Κατάκαλης καλεί  όλους τους απανταχού Κατακαλιώτες να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον αγώνα.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *