menu

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Εκδήλωση για την Πανσέληνο στην Ι.Μ. Παναγίας Τορνικίου στις 25-8-2018

Το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει, σε συνεργασία με τις Εφορίες Αρχαιοτήτων των εκάστοτε Περιφερειών, από το 2002 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια βραδιά κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του
Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.


Οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2018 ξεκινούν από τις 24 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου, με κορυφαίες εκδηλώσεις αυτές που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου 2018, την Ημέρα της Πανσελήνου.


132 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας διατίθενται στο κοινό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (συναυλίες, ποιητικές βραδιές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, ξεναγήσεις, παρακολούθηση του έναστρου ουρανού, προβολές ταινιών), ενώ θα παραμείνουν 37 χώροι και μουσεία ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς την διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης. Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη.


Στο πλαίσιο λοιπόν των παραπάνω εκδηλώσεων η Εφορία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Δεσκάτης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της Πανσελήνου στις 25 Αυγούστου στην Ι.Μ. Παναγίας Τορνικίου, που βρίσκεται στο χωριό Παναγιά του Δήμου Δεσκάτης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεματικές ξεναγήσεις από αρχαιολόγους και συντηρητές της ΕΦΑ Γρεβενών στο καθολικό της Μονής και μουσική βραδιά έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού από το συγκρότημα Ρέκτες. Ο τίτλος της Μουσικής εκδήλωσης είναι “στον ποταμό του φεγγαριού" και η ώρα έναρξης είναι στις 22.30.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *