menu

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Aποστολή Δεμάτων στους πυρόπληκτους της Αττικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δήμητρας Γρεβενών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας Γρεβενών επηρεασμένος από τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ανατολική Αττική εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των εκλιπόντων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018. Επιπλέον, εμπνευσμένος από το γενικό κλίμα αλληλεγγύης που διακατείχε όλη τη χώρα, πήρε την πρωτοβουλία να σταθεί στο πλευρό των πληγέντων της φονικής πυρκαγιάς συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών ξεκίνησε την Τετάρτη 24/7 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29/7 το μεσημέρι στον Ενοριακό χώρο της Δήμητρας Γρεβενών. Τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν, τοποθετήθηκαν μέσα σε κούτες και στάλθηκαν μέσω του ΕΛΤΑ Δεσκάτης στις διευθύνσεις που μας υπέδειξαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, ύστερα από σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε και στάλθηκε σε όλα τα ΕΛΤΑ της χώρας, κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου. 
Συνολικά στάλθηκαν 21 κούτες που περιείχαν τρόφιμα (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, δημητριακά, κονσέρβες, καφέ και ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, λάδι, αλεύρι, μέλι), εμφιαλωμένα νερά και χυμούς, γάλατα μακράς διαρκείας και εβαπορέ, είδη υγιεινής (χαρτικά, σαμπουάν και αφρόλουτρα, μωρομάντηλα, κρεμοσάπουνα, αποσμητικά, σερβιέτες και pambers,  οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, μπατονέτες, αντισηπτικά, χλωρίνη, σακούλες σκουπιδιών, γάντια) και φάρμακα (betadine, ιώδιο και pulvo, αλοιφές εγκαυμάτων, αλόης και fucidin, παυσίπονα και ασπιρίνες, κολλύρια, φυσιολογικό ορό, μάσκες χειρουργείου και αποστειρωμένες γάζες). 
Τα δέματα στάλθηκαν σε δύο διαδρομές. Η 1η έγινε την Παρασκευή 27/7 και στάλθηκαν 11 κούτες και η 2η έγινε την Τρίτη 31/7 και στάλθηκαν οι υπόλοιπες 10 κούτες. Τα τρόφιμα και τα νερά στάλθηκαν ΑΤΕΛΩΣ, όπως προέβλεπε και η σχετική εγκύκλιος που δόθηκε στα ΕΛΤΑ, ενώ τα φάρμακα και τα είδη υγιεινής στάλθηκαν με χρέωση αποστολέα και κόστισαν συνολικά 44.60 ευρώ, χρήματα τα οποία δέχτηκε να καλύψει το Ταμείου των γυναικών του Ενοριακού της Δήμητρας. 
Σε αυτό το σημείο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας Γρεβενών, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τα άτομα που ανέλαβαν τη συγκέντρωση και αποστολή των δεμάτων, την Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Δήμητρας που παραχώρησε τον Ενοριακό χώρο προκειμένου να γίνει η συγκέντρωση και που δέχτηκε να καλύψει το ποσό που πληρώθηκε στα ΕΛΤΑ για την αποστολή των δεμάτων. Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ πρωτίστως σε όλους τους κατοίκους της Δήμητρας αλλά και στους κατοίκους του Καρπερού  που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία με αγάπη και προσέφεραν τα πράγματα από το υστέρημά τους για να σταλούν στους ανθρώπους που αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν τα έχουν ανάγκη.
Κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για  για προβολή και των εικόνων.

1 σχόλιο:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *