menu

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Χωρίς θετικό αποτέλεσμα η γενική συνέλευση στην Παλιουριά για το αρδευτικό !!!

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα (4-7-2017 ώρα 14.00΄) γενική συνέλευση στην Παλιουριά που διοργάνωσε το Δ.Δ. Διαμέρισμα με το ΤΟΕΒ Παλιουριάς. Κεντρικό θέμα συζήτησης  η μη λειτουργία του νέου αρδευτικού έργου που κατασκευάστηκε από την ΔΕΗ μετά την δημιουργία της λίμνης Ιλαρίωνα.
-Η συνέλευση έγινε στο πνευματικό κέντρο του χωριού και οι:↴↴↴
πρόεδρος Δ.Δ.Παλιουριάς Τριαντάφυλλος Γ. Παπαδόπουλος, πρόεδρος ΤΟΕΒ Παλιουριάς κ. Γεώργιος Χ. Κοσμίδης, δικηγόρος Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δήμου Δεσκάτης και ο μηχανικός Στέφανος Μπαλάφας, εκ μέρους του δήμου Δεσκάτης άνοιξαν τη συζήτηση.

-Θα αναφερθεί παρακάτω επιγραμματικά η θέση των αρμοδίων για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν και από τις δύο πλευρές (ΔΕΗ  - κάτοικοι Παλιουριάς) πόσα παραπάνω από τα συμφωνηθέντα πρόσφερε η ΔΕΗ και ποια δεν πραγματοποιήθηκαν που ζητούσαν οι κάτοικοι. Λόγια χιλιοειπωμένα !!!!

-Στην αρχή τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ και διευθυντής του φράγματος Ιλαρίωνα κ. Κων/νος Παπαϊωάννου. Ανέλυσε την κατασκευή του έργου σε όλες τις φάσεις του, με τα συν και πλην, και κατέληξε ότι το έργο δεν μπορεί να λειτουργήσει (υδροδότηση των καλλιεργιών) διότι τα τελευταία 480 του κεντρικού αγωγού έχει πολλά σπασίματα και υπήρχαν λάθος σωληνώσεις (ατμόσφαιρες) στο παλιό αγωγό και πρέπει να γίνει αλλαγή από τον ΤΟΕΒ. Προχωρώντας η συζήτηση αναφέρθηκε ότι την μελέτη για την κανονική λειτουργία του έργου (τελευταία 480 μ. του παλαιού δικτύου) έκανε υπάλληλος της ΥΕΒ και δεν φέρει ευθύνη η ΔΕΗ.
Τα έργα ανάπλασης (Στο φράγμα Ιλαρίωνα, στην Παλιουριά στο χώρο του εργοταξίου, στον Άγιο Αθανάσιο Δήμητρας κλπ) θα πραγματοποιηθούν, είναι ευθύνη της ΔΕΗ και είναι έτοιμες οι μελέτες.

-Ο νομικός σύμβουλος του δήμου Δεσκάτης ανέλυσε και αυτός την πορεία του έργου και υπερασπίστηκε της θέσης του δήμου Δεσκάτης.

-Ο μηχανικός κ. Μπαλάφας εστίασε την συζήτηση στην μελέτη, ότι θα έπρεπε να γίνει με περισσότερη προσοχή σε ένα έργο 30 ετών και θα πρέπει να λειτουργήσει και για τα επόμενα 30  έτη.

-Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Βαγγέλης Σημανδράκος, ήταν κάθετος, ότι για να δοθεί οποιαδήποτε οικονομική κλπ βοήθεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η παραλαβή του έργου από τον ΤΟΕΒ Παλιουριάς. Μέχρι τότε δυστυχώς η Αντιπεριφέρεια δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

-Ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτρης Καραστέργιος έριξε όλο το βάρος της  μη λειτουργίας του έργου αποκλειστικά στη ΔΕΗ η οποία έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει τις βλάβες - αντικαταστάσεις,  για τυχόν λάθη. 

-Αρκετοί κάτοικοι του χωριού παραβρέθηκαν στη συνέλευση αλλά σε μια ομάδα νέων παιδιών - αγροτών ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά και στα λεγόμενα τους η στεναχώρια, η αγωνία και η αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

-Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό και από ποιόν "κουμπαρά" θα βγει.  Από τα λεγόμενα, χωρίς να είμαι ειδικός, η κατασκευή νέου  κεντρικού αγωγού, δηλαδή του παλαιού, κοστολογείται 130. 000  έως 150.000 ευρώ τουλάχιστον

-Χωρίς περισσότερα λόγια στο "δια ταύτα" κανένα αποτέλεσμα" ή καλύτερα   θα απαντήσω ποδοσφαιρικά "η μπάλα στη εξέδρα".- 

opaliourioptis.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *