menu

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Αρχιερατική θεία λειτουργία στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού Παναγίας Μπουνάσιας

-Πραγματοποιήθηκε χθες (4-5-2016) Αρχιερατική θεία λειτουργία στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού Παναγίας Μπουνάσιας στην Παλιουριά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ. Εκτός από κληρικούς που πλαισίωναν στον Σεβασμιώτατο, ήταν και  η Αδελφότητα της ...
Μονής Οσίου Νικάνορα με τον Γέροντα Σεραφείφ, η οποία έχει την ευθύνη και επίβλεψη του Μοναστηριού της Μπουνάσιας (μετόχι).
-Πασχαλιάτικη λειτουργία, με λαμπάδες και κόκκινα αυγά που μοιράστηκαν στο τέλος με το αντίδωρο. Οι μελωδικοί ύμνοι από μοναχούς της Μονής  Οσίου Νικάνορα που ήταν στο ψαλτήρι και η στεντόρεια  φωνή του Μητροπολίτη σε μαγνήτιζαν και σε καθήλωναν στο στασίδι. 
-Προς το τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ανεπανάληπτο γεγονός της Αναστάσεως, με λόγια απλά, κατανοητά και όχι τις γνωστές κουραστικές ομιλίες που στο τέλος χάνουν το νόημα οι λέξεις !!!
-Λείψανα (χέρι) του Οσίου Νικάνορα και την Ιερή Εικόνα του Ευαγγελισμού, που υπήρχε στην Ευαγγελίστρια μέχρι  την κατοίκησή της, έφερε η Αδελφόνητα και προσκήνησαν οι πιστοί.
-Μετά τη λήξη της λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά, γλυκά και  καφές. Μητροπολίτης, κληρικοί, Δήμαρχος Δεσκάτης (Δ.Καραστέργιος) και πρόεδρος Τ.Κ. Παλιουριάς (Γ. Κόντος) ανέβηκαν σε ένα μεγάλο κελί που χρησιμοποιείται ως αρχονταρίκι και κουβέντιασαν για θέματα που αφορούν το Μοναστήρι. 
-Περιορισμένος αριθμός πιστών ανέβηκε στο Μοναστήρι, το κρύο (9 βαθμοί -C- η θερμοκρασία), γιορτές και το χειρότερο όλων η κακή κατάσταση του δρόμου σε συγκεκριμένο σημείο που ανάγκασε οχήματα και επιβάτες να επιστρέψουν στη βάση τους.

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης


 






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *