menu

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Καθαρά Δευτέρα και κούλουμα στην Παλιουριά

-Καθαρά Δευτέρα σήμερα (14-3-2016) κούλουμα στην Παλιουριά και σ' όλη τη Χώρα. Ο κατάλληλος και διαμορφωμένος χώρος για το σκοπό αυτό είναι η θέση  .....
Παλαιόχωρα στους πρόποδες της Μπουνάσιας αλλά  όταν οι καιρικές συνθήκες (όπως σήμερα) δεν το επιτρέπουν η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Τα τρία καζάνια με την χυλομένη νοστιμότατη φασολάδα βρήκαν το χώρο τους κάτω από κιόσκι και για την αποφυγή της βροχής προσφέρθηκε η κ. Βούλα Κοσμίδου που έφερε μία τεράστια τέντα.
-Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γεώργιος Κόντος  μερίμνησε για τα σχετικά σαρακοστιανά (φασολάδα, τουρσί, ελιές που συνοδεύονταν με κρασάκι) και με την εθελοντική προσφορά γυναικών μοιράστηκαν σε όσους παραβρέθηκαν στο χώρο, που λόγω βροχής δεν υπήρξε μεγάλη προσέλευση. Οι ελιές και ο χαλβάς ήταν προσφορά του mini market Κορνιλία Λαζίδου.
-Στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε μοναχικούς στάλθηκαν μπολ με φασολάδα κ.α.  και ήταν ιδιαίτερη η χαρά τους που ένιωσαν ότι δεν βρίσκονται στο περιθώριο, αφού δεν έχουν δίπλα τους κοντινούς συγγενείς και καθρεπτίζονταν (χαρά) στα πρόσωπά τους.
-Η μουσική και το κρασάκι έφεραν ευθυμία και ο συνήθης "ύποπτος" Παναγιώτης Ντατσής κίνησε το χορό και παρέσυρε και άλλους.- 

Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή


Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης
opaliouriotis.gr














 








 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *