menu

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση για το Γεωπάρκο Τηθύος και τις προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ Δεσκάτης ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Γρεβενών και μέλος της......
Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου κ.Λαζαρίδη Θέμη, σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Γεωπάρκου Τηθύος και την δυνατότητα οργάνωσης και λειτουργίας ομάδων και δικτύων παραγωγών.
Ο κ.Λαζαρίδης ανέφερε ότι οι εξελίξεις για το Γεωπάρκο προχωρούν θετικά και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια προώθησης των τοπικών προϊόντων, της πιστοποίησης αυτών καθώς και την ανάγκη δημιουργίας δικτύων που θα αναδείξουν αυτά τα προϊόντα.
Επίσης δήλωσε ότι η πιστοποίηση ορισμένων προϊόντων(μέλι γάλα κ.α.) θα γίνεται και από
το ΤΕΙ Γρεβενών και ότι εντός τριμήνου οι παραγωγοί πιστοποιημένων προϊόντων θα μπορούν να τα πωλούν και διαδικτυακά.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ένα χρόνο μετά από την ίδρυση του Γεωπάρκου αναδεικνύεται ξεκάθαρα το γεγονός ότι εκτός από την ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων αρκετά σημαντικές είναι και οι συνεργίες που αναπτύσσονται μέσα στο Γεωπάρκο έχοντας ως αποτέλεσμα την προώθηση και διάθεση των προϊόντων της περιοχής, προσδίδοντας τους προστιθέμενη αξία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Δρ. Γεωλογίας κα Ράσσιου Άννα μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου και μέλος του ΙΓΜΕ Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *