menu

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Πεζοπορία στη Βουνάσα (12-08-2015) - Τέταρτη ημέρα της εβδομάδας εκδηλώσεων στην Παλιουριά

-Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες από τους Συλλόγους "Ποδοσφαιρικό" και

"Πολιτιστικό" της Παλιουριάς, κάναμε χθες (12-08-2015) την....
προγραμματισμένη πεζοπορία - βόλτα στη Βουνάσσα (Μπουνάσια).
-Το ραντεβού της αναχώρησης δόθηκε για τις 07.30΄ ώρα στην πλατεία του χωριού (Αγίου Νικολάου) μας. Ενώ η ώρα της αναχώρησης πλησίαζε, από κάθε δρόμο που οδηγεί στην πλατεία έκαναν την εμφάνισή τους οι συγχωριανοί μου και ο αριθμός που επιθυμούσαν να κάνουν μια βόλτα στη Βουνάσσα έφτασε στους πενήντα ένα (51), οι νέοι ήταν πολλοί περισσότεροι, μπράβο τους, και επίσης στην ομάδα ήταν και τέσσερις (4) φίλοι από τη διπλανή Δήμητρα. 
-Η μεταφορά μέχρι τη θέση ξηρόλιμνη (για να κερδίσουμε χρόνο λόγω ζέστης) έγινε με τα φορτηγά του Ευθύμιου Ζάτσου  και Στάθη Παπαδόπουλου και τους ευχαριστούμε.

-Με τα σακίδια στην πλάτη  και αφού είπαμε δυο κουβέντες για τη διαδρομή, τα τοπωνύμια της περιοχής και οδηγίες για την ασφαλή  πεζοπορία,  ξεκινήσαμε την 08.30΄ ώρα μέσα στο πανέμορφο τοπίο που απλωνόταν μπροστά μας γεμάτο  έλατα,, στη συνέχεια, γαβριά, θραψιά κλπ  ακολουθώντας το μονοπάτι όπως φαίνεται στην εικόνα.

-Πρώτη στάση  στη θέση λίμνη και γεμίσαμε τα δοχεία μας με δροσερό νερό από τη βρύση που υπάρχει εκεί. 
-Συνεχίσαμε μέσα στο πυκνό δάσος μέχρι τη θέση  δυο πέτρες (ακριβώς από κάτω) όπου το σημείο είναι τέτοιο που σε αναγκάζει για μια νέα στάση, διότι ξαφνικά απλώνεται μπροστά μας όλος ο κάμπος της Φυλλουριάς και  τα χωριά της (Δήμητρα, Καρπερό, Κατάκαλη, Τριφύλλι, Τρικκοκιά,  κλπ   και φυσικά πιο κοντά  απ’ όλα η Παλιουριά  μας), στο βάθος τα βουνά της Πίνδου, τα Μετέωρα και η νέα λίμνη Ιλαρίωνα που ομολογουμένως έχει αλλάξει όλο το τοπίο. 
-Επόμενη στάση, αφού διασχίσαμε όλη την Μπουνάσια, φθάσαμε στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας  την 11.30 ώρα.  Αφού επισκεφτήκαμε το ναό και ανάψαμε το κεράκι μας, ήρθε η ώρα για το κολατσιό μας και με το δροσερό νερό της βρύσης που βρίσκεται εντός της Μονής, ξεκουραστήκαμε για λίγο και ξεκινήσαμε για το χωριό μας.

-Τελειώνοντας την διαδρομή, οι εντυπώσεις ήταν άριστες και ο ενθουσιασμός φαινόταν  στα πρόσωπα των  εκδρομέων. Σήμερα  οι νέοι, όπως φαίνεται και στις εικόνες, ήταν πολλοί και μπορώ να πω "Οι νέοι της Παλιουριάς κέρδισαν το στοίχημα και τη Βουνάσσα" 

-Χρόνια μας Πολλά για το δεκαπενταύγουστο που έρχεται και μέχρι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξανακάνουμε την όμορφη βόλτα μας.- 

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης













  














  



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *