menu

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Μέγας Εσπερινός στην Ι.Μ. Οσίου Νικάνορα (Ζάβορδα)

-Τελέσθηκε με κατάνυξη Μέγας Εσπερινός στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Μετόχι)  για τις γυναίκες και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για τους άνδρες (επανήλθε το.....
άβατο). Στην πρώτη περίπτωση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ και στη δεύτερη ο Ηγούμενος της Ιερά Μονής Διονυσίου Ολύμπου. 

-Παρευρέθησαν  πλήθος πιστών, αρκετοί ιερομόναχοι, ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κοψαχείλης Τιμολέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος και πρόεδροι των γειτονικών Τοπικών Κοινοτήτων. 

-Εμφανής η αλλαγή πλεύσης της Μονής προς την πνευματικότητα με τον ερχομό της νέας Αδελφότητας μετά από 80 έτη, που απαγόρευσαν την εγκατάσταση υπαίθριων ταβερνών με κρέατα (σουβλάκια, λουκάνικα, κεμπάπ κλπ). Μετατόπιση του χώρου  για τους πλανόδιους μικροπωλητές νότια της Μονής με αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος να είναι ελεύθερος και στα οχήματα που μπορούσαν να μεταβούν μέχρι το παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά. Δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης των οχημάτων και δεν υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

-Πριν από το τέλος του εσπερινού  δυνατή βροχή ανάγκασε τους πιστούς σιγά σιγά ν' αποχωρούν και οι μεν μικροπωλητές να μην πουλήσουν  την πραμάτεια τους όπως θα ήθελαν.
-Μια βάρκα εντόπισε ο φακός που προτίμησε να συνδυάσει τη βόλτα φθάνοντας μέχρι τη Μονή.- 

-Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες.

opaliouriotis.gr


 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *