menu

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η Αυγουστιάτικη Πανσελήνος στο μνημείο της Ι. Μ. Παναγίας Τορνικίου δίπλα στη λίμνη Ιλαρίωνα

-Το ολόγιομο και γαλήνιο φεγγάρι που πλημμυρίζει τη μαγευτική Αυγουστιάτικη νύχτα, εκπέμπει ερωτικά

συναισθήματα στις καρδιές αυτών που το αντικρίζουν. Είναι η πανσέληνος που δόθηκε από τους Θεούς στους ανθρώπους.....
ως προσφορά σ εκείνους που αναζητούν φλογισμένα πάθη και αναπολούν ανεκπλήρωτους έρωτες. 

-Μουσική, αρχαιότητες και αυγουστιάτικη Πανσέληνος συνυπάρχουν θεσμικά, τα τελευταία χρόνια, χάρη στον θεσμό πλέον του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διοργάνωση των δωρεάν ετήσιων εκδηλώσεων.
-H   Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών  σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης συμμετέχει  στη διοργάνωση και υποδέχθηκε  το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού, χθες ( Κυριακή 30 Αυγούστου 2015)  στο ξεχωριστό μνημείο της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Τορνικίου  που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Ιλαρίωνα.
-Από ώρα 20.00 μέχρι  22.00 ώρες υπήρχε ξενάγηση στο διώροφο καθολικό της Μονής από την αρχαιολόγο κ. Λόλα και υπάλληλο της αρχαιολογίας κ. Ρίβα.

-Ακολούθησε μουσική πανδαισία με την Μικτή χορωδία - Ορχήστρα "Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης, τους  Μ. Χατζημανώλη, Κ. Τέντογλου,  Θ. Βλασιάδου, Γ. Γκιόζμπεκ, με μαέστρο τον Χρυσόστομο Σταμούλη.

-Προλόγησε ο πρόεδρος ΔΕΠΑ Νικόλαος Τζιώλας, ακολούθησαν η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Γρεβενών κ. Δημάκη, ο βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος και ο π. Χρήστος εκ μέρους της Μητρόπολης Γρεβενών που μερίμνησε και για την παραπάνω χορωδία.
-Αν και πρώτη φορά διοργανώθηκε στην περιοχή μας εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο προσήλθε μεγάλος αριθμός ατόμων που αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, διότι το πρόγραμμα  κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τέλος.
-Συγχαρητήρια στους εμπνευστές, τους διοργανωτές και ιδιαίτερα στην επιλογή του χώρου διότι ο συνδυασμός του φεγγαριού, Βουνάσσας, λίμνης Ιλαρίωνα και Παναγίας Τορνικίου   ήταν ότι καλύτερο και θα χρησιμοποιήσω την φράση ενός εκ της χορωδίας "Η τοποθεσία είναι φανταστική και νομίζεις ότι από τη λίμνη θα ξεπροβάλει και γοργόνα - Μαγεία". 
-Για τους θεατές ως καθίσματα χρησιμοποιήθηκαν μπάλες από άχυρα, η θέση είναι αμφιθεατρική και όλοι έβλεπαν τη σκηνή και το ολόγιομο φεγγάρι που δέσποζε πάνω από τη Βουνάσσα.-

- Ακολουθούν φωτογραφίες

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης
opaliouriotis.gr



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *