menu

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αναβίωση παλιών παιχνιδιών (13-08-2015) - Πέμπτη ημέρα της εβδομάδας εκδηλώσεων στην Παλιουριά

-Στο πρόγραμμα της εβδομάδας εκδηλώσεων που πραγματοποιείται από τους Συλλόγους "Αθλητικό - Η ΔΟΞΑ"  και "Πολιτιστικό"  Παλιουριάς, περιλαμβάνεται και η αναβίωση παλιών παιχνιδιών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.......
-Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κώστας Κυριαζίδης, που είχε και την κεντρική ιδέα. Έτσι χθες (13-08-2015) και ώρα 19.30 συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού στην πλατεία του Αγίου Νικολάου για  να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια.
-Το πρόγραμμα περιελάμβανε παλιά  παιχνίδια  στα οποία συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, με έναρξη δύο ξυλοπόδαρους, δύο κοπέλες με κοτσίδες κάνοντας σχοινάκι και ένας μικρός με ρόδα και έπαιξαν τα παιχνίδια :  Φλιούρια - Κεραμιδάκια (γυναίκες), Γκαμήλα (άνδρες), Μακρυά γαϊδούρα (άνδρες), Το μπαλόνι (γυναίκες), Τσέγκι τσέγκι (άνδρες), Σχοινάκι (γυναίκες), Τσουβάλια (παιδικό), Σχοινί - φόρτωμα (μικτό), Κουτάλι με αυγό (παιδικό), Μπαλόνι με νερό (παιδικό), Μπουγέλο (παιδικό).


-Υπήρχε τριμελής επιτροπή που κατέγραφε τους νικητές και ανακοινώθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης.

-Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και απένειμαν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς Γεώργιος Κόντος.

-Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για την εκδήλωση και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά με νέα παιχνίδια μιας άλλης εποχής και παιδικές αναμνήσεις !!!

-Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και μετά την επεξεργασία θα δημοσιευθεί στην ανάρτηση.

-Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια  γιατί μιλούν οι εικόνες και με δυο φράσεις  "γίναμε όλοι μια αγκαλιά"   -  "γίναμε όλοι παιδιά"  !!!!

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης

opaliouriotis.gr












































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *