menu

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη για την αξιολόγηση υποψηφιότητας του Γεωπάρκου Τηθύος στην περιοχή του Δήμου Δεσκάτης

Δεύτερη ημέρα χθες (21-7-2015) από την  τετραήμερη της επίσκεψης των αξιολογητών της UNESCO (όπως
δημοσιεύθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση) στην περιοχή του Δήμου Δεσκάτης........


Συγκεκριμένα:

-Στις 18.00 έφθασε  στο Πνευματικό Κέντρο της Παλιουριάς Γρεβενών η Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους δύο αξιολογητές (Ιταλός και Φιλανδός), την Dr. Γεωλογίας κ. Άννα Ράσιου, τον πρόεδρο του Γεωπάρκου Τηθύος, που υπάγεται στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, κ. Θέμη Λαζαρίδη με συνεργάτες τους  και τηλεοπτικό συνεργείο. 

-Τους περίμεναν στην είσοδο ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτρης Καραστέργιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς κ. Γεώργιος Κόντος και κάτοικοι του χωριού. Τους προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα (τσίπουρο, πίτες κλπ). Έγινε ενημέρωση στους αξιολογητές των χώρων του Πνευματικού Κέντρου το οποίο επιλέχθηκε ως κέντρο ενημέρωσης για το Γεωπάρκο Τηθύος. Επισκέφθηκαν την αίθουσα με τα πετρώματα της Βουνάσσας  και στη συνέχεια έγινε μια σύντομη ενημέρωση στην αίθουσα του αμφιθεάτρου.

Ο κ. Λαζαρίδης παρέμεινε στη αίθουσα και ενημέρωσε τους κατοίκους για θέματα που θα έχουν άμεση σχέση με το Γεωπάρκο Τηθύος (Τουρισμό, περιβάλλον, οικονομικές προοπτικές για τον τόπο μας κλπ).

-Οι αξιολογητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι αναχώρησαν για την περιοχή της Σκάλας (σημείο στο οποίο χωρίστηκε η Ευρώπη με την Αφρική) και ενημερώθηκαν για τα πετρώματα του ουράνιου τόξου.
-Στη συνέχεια ανέβηκαν στη Βουνάσσα και συγκεκριμένα στο καταφύγιο απ΄ όπου είδαν την κορυφή της (Πρίονος 1631 μ.) με τα πετρώματα που  προήλθαν από παγετώνες.

-Επέστρεψαν στο Δημαρχείο Δεσκάτης  όπου τους δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά τους στον τόπο μας. Κατόπιν επισκέφθηκαν τα αναμορφωμένα παλιά σφαγεία που θα γίνουν κέντρο ενημέρωσης και ακολούθησε δείπνος στο κτήμα "πέτρινο".-

Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες.-

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης
opaliouriotis.gr




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *