menu

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η περιφορά του Επιταφίου στην Παλιουριά - Εικόνες


-Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ακολουθία του Επιταφίου στην Παλιουριά Γρεβενών. 
-Όπως είναι γνωστό ο παπα-Δημήτρης (Καφετζής) έχει στην αρμοδιότητά του την Παλιουριά και το Νεοχώρι. Τις εκάστοτε .......
θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιεί  εναλλάξ και σήμερα ήταν η σειρά της Παλιουριάς να γίνει νωρίτερα η Ακολουθία του Επιταφίου.

-Οι γυναίκες της Παλιουριάς, όπως πέρυσι, έψαλλαν τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου και οι βυζαντινές μελωδίες τους, έφεραν την δεν δέουσα κατάνυξη στους προσκυνητές. 

-Στη συνέχεια έγινε η περιφορά στο χωριό και συγκεκριμένα σήμερα ακολουθήθηκε η πορεία από τον κεντρικό δρόμο και δυτικά.  

-Δεν έχουμε συνηθίσει περιφορά του Επιταφίου στις 7 μμ (δύο ώρες μέρα)  και φυσικά δεν σε διακατείχε εκείνο το θρησκευτικό συναίσθημα όταν κάνεις περιφορά νύχτα με αναμμένα κεριά.

-Αρκετοί  οι επισκέπτες που αψήφισαν το κρύο και την οικονομική κρίση και  η Παλιουριά έχει κόσμο και φέτος το Πάσχα. Μετά την περιφορά κατευθύνθηκαν για καφεδάκι και τσιπουράκι στα καταστήματα.

-Οι γυναίκες μετά από παρότρυνση του παπα-Δημήτρη μετέβησαν στο γειτονικό Νεοχώρι, έψαλλαν τα εγκώμια και δέχτηκαν τις ευχαριστίες και τα θετικά σχόλια των κατοίκων.

-Ακολουθούν εικόνες από τη διαδρομή.- 

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση

opaliouriotis.gr
 





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *