menu

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πεζοπορία - βόλτα στη Βουνάσα (12-08-2014) - Βουνάσα !!! μια εικόνα χίλιες λέξεις !!!

-Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες από τους Συλλόγους "Ποδοσφαιρικό" και
"Εκπολιτιστικό" Παλιουριάς, κάναμε σήμερα (12-08-2014) την προγραμματισμένη......

πεζοπορία - βόλτα στη Βουνάσσα (Μπουνάσια).

-Η καθοδήγηση της πεζοπορίας ανατέθηκε από τους διοργανωτές σε μένα (opaliouriotis.gr - Στέργιος Γ. Παλπάνης)  που είμαι γνώστης της  διαδρομής και προσπάθησα για την ασφαλέστερη και ευχάριστη βόλτα στη Βουνάσσα μας. 


-Το ραντεβού της αναχώρησης δόθηκε για τις 08,00 ώρα στην πλατεία του χωριού (Αγίου Νικολάου) μας . Αν και στην πρώτη εκτίμηση ο αριθμός των εκδρομέων υπολογίζονταν σε τριάντα (30) παλιουριώτες (πέρυσι συμμετείχαν 28) και ενώ η ώρα της αναχώρησης πλησίαζε, από κάθε δρόμο που οδηγεί στην πλατεία έκαναν την εμφάνισή τους οι συγχωριανοί μου και ο αριθμός που επιθυμούσαν να κάνουν μια βόλτα στη Βουνάσσα έφτασε στους πενήντα δύο (52) και όλων των ηλικιών "τα exit poll έπεσαν έξω !!!" Ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει η μεταφορά μέχρι τη θέση ξηρόλιμνη (για να κερδίσουμε χρόνο λόγω ζέστης) με το φορτηγό του Στάθη Παπαδόπουλου, ο χώρος του δεν επαρκούσε για όλους τους εκδρομείς και προσφέρθηκαν ο Παναγιώτης Ντατσής και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος να βοηθήσουν και μετέφεραν όσους δεν χωρούσαν στο πρώτο όχημα.

-Φθάνοντας στην ξηρόλιμνη  έγινε η καταμέτρηση και ο αριθμός  των εκδρομέων ήταν (52) όπως προανέφερα. Με τα σακίδια στην πλάτη  και αφού είπαμε δυο κουβέντες για τη διαδρομή, τα τοπωνύμια της περιοχής και οδηγίες για την ασφαλή  πεζοπορία,  ξεκινήσαμε την 09.10 ώρα μέσα στο πανέμορφο τοπίο που απλωνόταν μπροστά μας γεμάτο  έλατα, ακολουθώντας το μονοπάτι όπως φαίνεται στην εικόνα.

-Πρώτη στάση  στη θέση λίμνη και γεμίσαμε τα δοχεία μας με δροσερό νερό από τη βρύση που υπάρχει εκεί. Η ώρα κατάλληλη για πεζοπορία αλλά για φωτογράφιση δεν ήταν ιδανική γιατί μόλις έβγαινε ο ήλιος και υπήρχε μια καταχνιά (όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες). Συνεχίσαμε μέσα στο πυκνό δάσος μέχρι τη θέση  δυο πέτρες (ακριβώς από κάτω) όπου το σημείο είναι τέτοιο που σε αναγκάζει για μια νέα στάση, διότι ξαφνικά απλώνεται μπροστά μας όλος ο κάμπος της Φυλλουριάς,  τα χωριά της (Δήμητρα, Καρπερό, Κατάκαλη, Τριφύλλι, Τρικκοκιά,  κλπ   και φυσικά πιο κοντά  απ’ όλα η Παλιουριά  μας), στο βάθος τα βουνά της Πίνδου, τα Μετέωρα και η νέα λίμνη Ιλαρίωνα που ομολογουμένως έχει αλλάξει όλο το τοπίο. 

-Επόμενη στάση, αφού διασχίσαμε όλη την Μπουνάσια, φθάσαμε στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας  την 11.50 ώρα.  Αφού επισκεφτήκαμε το ναό και ανάψαμε το κεράκι μας, ήρθε η ώρα για το κολατσιό μας και με το δροσερό νερό της βρύσης που βρίσκεται εντός της Μονής, ξεκουραστήκαμε για λίγο και ξεκινήσαμε για το χωριό μας.

-Τελειώνοντας την διαδρομή, οι εντυπώσεις ήταν άριστες και ο ενθουσιασμός φαινόταν  στα πρόσωπα των  εκδρομέων. Ιδιαίτερα σε μεγαλύτερης ηλικίας γιατί δεν είχαν μέχρι τώρα περπατήσει στο μονοπάτι, τους φαίνονταν στην αρχή πολύ δύσκολη σαν διαδρομή αλλά  η επιθυμία να το διαβούν ξεπέρασε τους φόβους τους και όχι μόνο δεν κουράστηκαν, όσο νόμιζαν, αλλά το ευχαριστήθηκαν και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου !!!

-Οι εικόνες που ακολουθούν είναι είναι από το προσωπικό μου αρχείο καθώς επίσης και από το φακό της  Άννας Παπαδοπούλου. Είναι καταχωρημένες με χρονολογική σειρά  και με ένα κλικ ανοίγουν  για καλύτερη προβολή.

-Χρόνια μας Πολλά για το δεκαπενταύγουστο που έρχεται και μέχρι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξανακάνουμε την όμορφη βόλτα μας.- 

Επιμέλεια: Στέργιος Γ. Παλπάνης
opaliouriotis.gr
opaliouriotis.gr




































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *