menu

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Εξωκλήσι Αγίου Αθανασίου Παλιουριάς (2 Μαΐου 2014)

-Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την ημέρα της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου     
       (2 Μαΐου) έγινε θεία λειτουργία στο εξωκλήσι  του Αγίου Αθανασίου Παλιουριάς Γρεβενών, που βρίσκεται στις .......
παρυφές της Βουνάσσας (Μπουνάσιας) και στο δρόμο που οδηγεί στα υπόλοιπα εξωκλήσια του χωριού και καταλήγει στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Μπουνάσιας.
 -Μετά τη θεία λειτουργία, που τελέστηκε από τον παπα-Δημήτρη έγινε αρτοκλασία στον περίβολο του ναού, αφού οι πιστοί ήταν αρκετοί και οι περισσότεροι ήταν στο προαύλιο χώρο όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες.

-Μπορεί η σημερινή ημέρα να είναι εργάσιμη,  όμως ο καλός καιρός βοήθησε τους πιστούς ν’ ανέβουν στο εξωκλήσι, ενώ οι επικείμενες Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης έφεραν σχεδόν  όλους τους υποψήφιους  όλων των συνδυασμών του Δήμου Δεσκάτης, σχηματίζοντας και τα σχετικά πηγαδάκια.Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και να μας θυμούνται όπως σήμερα όλον τον υπόλοιπο χρόνο !!!!

-Με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας  Παλιουριάς,  την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Δεσκάτης και την δωρεά δύο ζώων,  των Χρήστου  Αγγελάκη Ντατσή  και Ευθύμιου Γεωργ. Ζάτσου,   προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους  γίδα βραστή με μανέστρα, κόκκινο κρασί  άλλα εδέσματα.

-Μετά το φαγητό ο παπα-Δημήτρης έσυρε το χορό και ακολούθησαν  οι κάτοικοι του χωριού με τη συνοδεία ορχήστρας από  τη Δεσκάτη  που προσφέρθηκε  την ημέρα αυτή.


-Όπως προανέφερα φανταστική ημέρα, καθαρότατη ατμόσφαιρα και κατάλληλη για φωτογράφιση από το συγκεκριμένο σημείο. Η Μπουνάσια καταπράσινη και ο κάμπος της Φιλουριάς ένα πανέμορφο χαλί.

opaliouriotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *